Tvarohové lívanečky se skořicí a šlehačkou
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
200 g |
Tvaroh měkký |
400 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Cukr krupice |
50 g |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Ztužovač šlehačky |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse utřeme tvaroh se žloutky a cukrem. Přidáme prosátou mouku a pevný sníh z bílků. Lívanečky smažíme po obou stranách v máslem vymazaném lívanečníku.
- Podáváme sypané cukrem smíchaným se skořicí a ozdobené smetanou, kterou jsme se ztužovačem ušlehali dotuha.