Tvarohové lívanečky se skořicí a šlehačkou

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 200 g
Tvaroh měkký 400 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Cukr krupice 50 g
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Ztužovač šlehačky 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse utřeme tvaroh se žloutky a cukrem. Přidáme prosátou mouku a pevný sníh z bílků. Lívanečky smažíme po obou stranách v máslem vymazaném lívanečníku.
  2. Podáváme sypané cukrem smíchaným se skořicí a ozdobené smetanou, kterou jsme se ztužovačem ušlehali dotuha.