Máslová žemlovka
Ingredience
Chléb toastový |
12 krajíc |
Citronová kůra |
20 g |
Cukr krupice |
125 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Meruňky sušené |
180 g |
Mléko polotučné |
600 ml |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Krajíce toastového chleba silně potřeme máslem. Překrojíme je na dva trojúhelníky. Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní 12 trojúhelníků potřenou stranou dolů.
- Přidáme polovinou sušené meruňky, citronovou kůru a cukr. Položíme zbývající chleba potřenou stranou nahoru. Posypeme nasekanými sušenými meruňkami, citronovou kůrou a cukrem.
- Mléko prošleháme s vejci a nalijeme na chléb. Necháme stát 1 hodinu, aby chléb část tekutiny vsákl.
- Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, až mléčná vrstva ztuhne. Ihned podáváme.