Arabský rýžový nákyp

Ingredience


Citronová kůra 5 g
Cukr krupice 30 g
Kardamom 2 g
Máslo čerstvé 15 g
Mléko polotučné 600 ml
Muškátový oříšek 3 g
Rýže Arborio 200 g
Skořice mletá 3 g
Sůl 3 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži ve vodě dobře propláchneme a vodu vytřepeme. Vsypeme ji do vymazané zapékací mísy. Zalijeme mlékem se skořicí, solí a muškátovým oříškem.
  2. Necháme stát přibližně 30 minut, než trochu nabobtná.
  3. K rýži přidáme cukr, citronovou kůru, kardamom a zamícháme. Povrch
  4. posázíme vločkami másla. Pečeme 2 - 2 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 150 °C do zlatova. Ihned podáváme.