Arabský rýžový nákyp
Ingredience
Citronová kůra |
5 g |
Cukr krupice |
30 g |
Kardamom |
2 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mléko polotučné |
600 ml |
Muškátový oříšek |
3 g |
Rýže Arborio |
200 g |
Skořice mletá |
3 g |
Sůl |
3 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži ve vodě dobře propláchneme a vodu vytřepeme. Vsypeme ji do vymazané zapékací mísy. Zalijeme mlékem se skořicí, solí a muškátovým oříškem.
- Necháme stát přibližně 30 minut, než trochu nabobtná.
- K rýži přidáme cukr, citronovou kůru, kardamom a zamícháme. Povrch
- posázíme vločkami másla. Pečeme 2 - 2 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 150 °C do zlatova. Ihned podáváme.