Zeleninová mísa s houbami a masem

Ingredience


Čirůvka 120 g
Hlíva ústřičná 60 g
Hovězí maso zadní 150 g
Shiitake houby 60 g
Česnek 1.4 g
Cibulka jarní 20 g
Cukr krupice 2 g
Olej sezamový 2 ml
Omáčka sojová světlá 21 ml
Paprika červená 20 g
Pepř černý mletý 0.1 g
Pórek 2.3 g
Řeřicha 50 g
Sezam - semena 1 g
Sůl 4 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby propláchneme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a nakrájíme na nudličky. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a rozkrájíme na nudličky stejně velké jako houby, následně ho okořeníme připravenou kořenicí omáčkou (připravíme smícháním ingrediencí). Cibulku, řeřichu a chilli papričku očistíme, propláchneme pod vodou a krájíme na stejně velké proužky jako maso a houby.
  2. Připravené maso, zeleninu i houby narovnáme do hrnce tak, aby i barevně korespondovaly, poté zalijeme vodou a přivedeme k varu. Když se pokrm vaří, snížíme intenzitu ohně a dalších 10 minut dusíme. Po této době přivedeme opět k varu, osolíme, dochutíme sójovou omáčkou a krátce povaříme. Podáváme horké.