Zeleninová mísa s houbami a masem
Ingredience
Čirůvka |
120 g |
Hlíva ústřičná |
60 g |
Hovězí maso zadní |
150 g |
Shiitake houby |
60 g |
Česnek |
1.4 g |
Cibulka jarní |
20 g |
Cukr krupice |
2 g |
Olej sezamový |
2 ml |
Omáčka sojová světlá |
21 ml |
Paprika červená |
20 g |
Pepř černý mletý |
0.1 g |
Pórek |
2.3 g |
Řeřicha |
50 g |
Sezam - semena |
1 g |
Sůl |
4 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 16 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby propláchneme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a nakrájíme na nudličky. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a rozkrájíme na nudličky stejně velké jako houby, následně ho okořeníme připravenou kořenicí omáčkou (připravíme smícháním ingrediencí). Cibulku, řeřichu a chilli papričku očistíme, propláchneme pod vodou a krájíme na stejně velké proužky jako maso a houby.
- Připravené maso, zeleninu i houby narovnáme do hrnce tak, aby i barevně korespondovaly, poté zalijeme vodou a přivedeme k varu. Když se pokrm vaří, snížíme intenzitu ohně a dalších 10 minut dusíme. Po této době přivedeme opět k varu, osolíme, dochutíme sójovou omáčkou a krátce povaříme. Podáváme horké.