Velikonoční závin s kuřecím masem

Ingredience


Mouka pšeničná hrubá 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
Kuřecí maso vařené 200 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 120 g
Vejce slepičí 1 ks
Vývar drůbeží 250 ml
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené kuřecí maso umeleme, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.
  2. Na pánvi připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Zředíme ji zašleháním vývaru a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté odstavíme, vmícháme mleté maso, vejce, strouhaný muškátový oříšek, petrželovou nať, sůl, zázvor a na závěr vsypeme strouhaný sýr.
  3. K bílkům přilijeme vodu a vyšleháme pevný sníh. Do sněhu zlehka vmícháme rozšlehané žloutky a prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 175°C pečeme, až těsto zezlátne.
  4. Hotové, ještě teplé těsto potřeme masovou nádivkou a zavineme. V chladničce pod fólií necháme vychladnout. Poté nakrájíme a podáváme.