Velikonoční závin s kuřecím masem
Ingredience
Mouka pšeničná hrubá |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Kuřecí maso vařené |
200 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
120 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar drůbeží |
250 ml |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené kuřecí maso umeleme, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.
- Na pánvi připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Zředíme ji zašleháním vývaru a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté odstavíme, vmícháme mleté maso, vejce, strouhaný muškátový oříšek, petrželovou nať, sůl, zázvor a na závěr vsypeme strouhaný sýr.
- K bílkům přilijeme vodu a vyšleháme pevný sníh. Do sněhu zlehka vmícháme rozšlehané žloutky a prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 175°C pečeme, až těsto zezlátne.
- Hotové, ještě teplé těsto potřeme masovou nádivkou a zavineme. V chladničce pod fólií necháme vychladnout. Poté nakrájíme a podáváme.