Bengálské krevetové kari
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
300 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
81.5 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené krevety rozemeleme, smícháme s kořením, solí a nadrobno nasekanou petrželkou.
- Ze směsi vytvoříme malé kuličky, namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme strouhankou a smažíme na rozpáleném oleji. Hotové dochutíme šťávou vymačkanou z citronu.