Bengálské krevetové kari

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 300 g
Olej rostlinný 100 ml
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Strouhanka 81.5 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené krevety rozemeleme, smícháme s kořením, solí a nadrobno nasekanou petrželkou.
  2. Ze směsi vytvoříme malé kuličky, namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme strouhankou a smažíme na rozpáleném oleji. Hotové dochutíme šťávou vymačkanou z citronu.