Krevety dušené na lilku

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cukr moučkový 0.5 kávová lžička
Feferony 1 ks
Hřebíček 0.25 kávová lžička
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 250 g
Lilek 250 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kmín osmahneme na rozpáleném másle společně s bobkovým listem a nasekanou feferonkou. Vmícháme ostatní koření, krátce orestujeme.
  2. Poté vložíme předvařené krevety, lilek pokrájený na kostky, přilijeme smetanu, ochutíme solí, cukrem a přibližně 5 minut podusíme. Ihned podáváme.