Krevety dušené na lilku
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cukr moučkový |
0.5 kávová lžička |
Feferony |
1 ks |
Hřebíček |
0.25 kávová lžička |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Lilek |
250 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kmín osmahneme na rozpáleném másle společně s bobkovým listem a nasekanou feferonkou. Vmícháme ostatní koření, krátce orestujeme.
- Poté vložíme předvařené krevety, lilek pokrájený na kostky, přilijeme smetanu, ochutíme solí, cukrem a přibližně 5 minut podusíme. Ihned podáváme.