Zapečené krevety na banánech

Ingredience


Banány 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Citrony 0.5 ks
Feferony 1 ks
Hřebíček 0.25 kávová lžička
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 250 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na rozpáleném másle. Cibuli nasekáme nadrobno společně s krevetami, následně orestujeme na rozehřátém oleji.
  2. Po cca 15 minutách přidáme rozsekanou feferonku, utřený česnek, koření, worcesterskou omáčku, citronovou štávu, osolíme a vmícháme banány. Na mírném ohni zahříváme, občas promícháme, po chvíli navrstvíme na směs tuhý sníh ušlehaný z bílků, do kterého na závěr vhodíme celé žloutky.
  3. Ve středně vyhřáté troubě zapečeme do zlatova.