Paprikové lusky plněné krevetami

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 4 ks
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 250 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Paprika červená 4 ks
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1.5 l
Zázvor mletý 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky rozřízneme podélně na poloviny a spaříme vroucí vodou. Rozpálíme dvě lžíce másla, krátce na něm osmahneme utřený česnek, zázvor, ostatní koření a sůl. Přidáme uvařené, rozemleté maso a nadrobno rozsekanou cibuli.
  2. Důkladně promícháme, zakryjeme a na mírném ohni dusíme do měkka. Necháme trochu vychladnout, poté směsí naplníme papriky, zbytek másla vložíme do misky z varného skla, necháme rozpustit, naskládáme naplněné papriky, vložíme ve vodní lázni do vyhřáté trouby a zprudka zapečeme. Ihned podáváme.