Paprikové lusky plněné krevetami
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
4 ks |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
4 ks |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1.5 l |
Zázvor mletý |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky rozřízneme podélně na poloviny a spaříme vroucí vodou. Rozpálíme dvě lžíce másla, krátce na něm osmahneme utřený česnek, zázvor, ostatní koření a sůl. Přidáme uvařené, rozemleté maso a nadrobno rozsekanou cibuli.
- Důkladně promícháme, zakryjeme a na mírném ohni dusíme do měkka. Necháme trochu vychladnout, poté směsí naplníme papriky, zbytek másla vložíme do misky z varného skla, necháme rozpustit, naskládáme naplněné papriky, vložíme ve vodní lázni do vyhřáté trouby a zprudka zapečeme. Ihned podáváme.