Šinsolló s masovými knedlíčky
Ingredience
Hlemýždi |
30 g |
Hovězí maso dušené |
200 g |
Hovězí maso zadní |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Mrkev kořen |
30 g |
Olej stolní |
65 g |
Ořechy vlašské |
10 g |
Oříšky piniové |
35 g |
Pepř černý mletý |
1.3 g |
Ředkev |
100 g |
Řeřicha |
20 g |
Shiitake houby |
10 g |
Sůl |
4 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
2 l |
Česnek |
1.4 g |
Cibulka jarní |
2.3 g |
Hovězí maso zadní |
100 g |
Omáčka sójová |
4 ml |
Sůl |
6 g |
Sýr sójový - Tofu |
20 g |
Česnek |
1.4 g |
Cibulka jarní |
2.3 g |
Dršťky vařené |
30 g |
Filé rybí |
50 g |
Ginkgo |
8 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
21 g |
Olej sezamový |
4 ml |
Omáčka sójová |
3 ml |
Pepř černý mletý |
1.3 g |
Sezam - semena |
1 g |
Sůl |
4 g |
Hovězí kližka |
200 balení |
Játra hovězí |
200 g |
-
Doba přípravy: 180 min
-
Doba vaření: 73 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné maso přivedeme v hrnci s vodou k varu a na mírném ohni vaříme 20 minut. Poté přidáme do vývaru očištěnou ředkev a vaříme dalších 20 minut. Když je maso a ředkev měkká, vývar přecedíme přes utěrku a maso i ředkev nakrájíme na stejně velké proužky, ředkev ochutíme první kořenící omáčkou. Poté kousky masa ochutíme z 2/3 druhou kořenící omáčkou.
- Kořenící omáčka: Rybí filé ochutíme solí a na 10 minut ho ponoříme do mléka, abychom maso zbavili rybího zápachu. Potom plátky rybího masa nakrájíme na nudličky, které obalíme v mouce a orestujeme je na oleji. Nakrájený plod Ginko, dršťky a játra ochutíme solí a pepřem. Lžíci mouky s vejcem smícháme do těstíčka, ve kterém obalíme dršťky, játra a kousky plodu Ginko usmažíme na oleji. Namočené mořské šneky, houby, mrkev a očištěné, spařené a nakrájené ořechy orestujeme zprudka na oleji.
- Na pánvi v oleji necháme ztuhnout vejce vcelku a nakrájíme ho na nudličky na ozdobu.
- Okořeněné hovězí maso naaranžujeme do servírovací mísy, obložíme ho připravenými přísadami a na konec rozložíme knedlíčky, zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a na rozpáleném dřevěném uhlí vaříme 3 minuty. Pokrm podáváme horký.
- Knedlíčky: Sýr Tofu rozmačkáme a smícháme s mletým hovězím masem, tuto směs dochutíme zbytkem druhé omáčky. Z této směsi utvoříme knedlíčky velké asi 1 cm.
- Knedlíčky obalíme ve vejci, ve kterém jsme rozmíchali mouku, a usmažíme je.
- Omeleta na ozdobu: Řeřichu očistíme, nakrájíme nadrobno, smícháme ji s moukou a rozšlehaným vejcem a z této směsi usmažíme omeletu, kterou nakrájíme na proužky, asi 1,5 cm.