Šinsolló s masovými knedlíčky

Ingredience


Hlemýždi 30 g
Hovězí maso dušené 200 g
Hovězí maso zadní 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Mrkev kořen 30 g
Olej stolní 65 g
Ořechy vlašské 10 g
Oříšky piniové 35 g
Pepř černý mletý 1.3 g
Ředkev 100 g
Řeřicha 20 g
Shiitake houby 10 g
Sůl 4 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 2 l
Česnek 1.4 g
Cibulka jarní 2.3 g
Hovězí maso zadní 100 g
Omáčka sójová 4 ml
Sůl 6 g
Sýr sójový - Tofu 20 g
Česnek 1.4 g
Cibulka jarní 2.3 g
Dršťky vařené 30 g
Filé rybí 50 g
Ginkgo 8 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 21 g
Olej sezamový 4 ml
Omáčka sójová 3 ml
Pepř černý mletý 1.3 g
Sezam - semena 1 g
Sůl 4 g
Hovězí kližka 200 balení
Játra hovězí 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné maso přivedeme v hrnci s vodou k varu a na mírném ohni vaříme 20 minut. Poté přidáme do vývaru očištěnou ředkev a vaříme dalších 20 minut. Když je maso a ředkev měkká, vývar přecedíme přes utěrku a maso i ředkev nakrájíme na stejně velké proužky, ředkev ochutíme první kořenící omáčkou. Poté kousky masa ochutíme z 2/3 druhou kořenící omáčkou.
  2. Kořenící omáčka: Rybí filé ochutíme solí a na 10 minut ho ponoříme do mléka, abychom maso zbavili rybího zápachu. Potom plátky rybího masa nakrájíme na nudličky, které obalíme v mouce a orestujeme je na oleji. Nakrájený plod Ginko, dršťky a játra ochutíme solí a pepřem. Lžíci mouky s vejcem smícháme do těstíčka, ve kterém obalíme dršťky, játra a kousky plodu Ginko usmažíme na oleji. Namočené mořské šneky, houby, mrkev a očištěné, spařené a nakrájené ořechy orestujeme zprudka na oleji.
  3. Na pánvi v oleji necháme ztuhnout vejce vcelku a nakrájíme ho na nudličky na ozdobu.
  4. Okořeněné hovězí maso naaranžujeme do servírovací mísy, obložíme ho připravenými přísadami a na konec rozložíme knedlíčky, zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a na rozpáleném dřevěném uhlí vaříme 3 minuty. Pokrm podáváme horký.
  5. Knedlíčky: Sýr Tofu rozmačkáme a smícháme s mletým hovězím masem, tuto směs dochutíme zbytkem druhé omáčky. Z této směsi utvoříme knedlíčky velké asi 1 cm.
  6. Knedlíčky obalíme ve vejci, ve kterém jsme rozmíchali mouku, a usmažíme je.
  7. Omeleta na ozdobu: Řeřichu očistíme, nakrájíme nadrobno, smícháme ji s moukou a rozšlehaným vejcem a z této směsi usmažíme omeletu, kterou nakrájíme na proužky, asi 1,5 cm.