Dančí guláš

Ingredience


Brambory 600 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 180 g
Dančí maso 900 g
Hovězí vývar základní 1000 ml
Jalovec 3 g
Majoránka 4 g
Mouka pšeničná hladká 25 g
Olej rostlinný 50 ml
Paprika červená 80 g
Paprika mletá sladká 15 g
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 150 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dančí přední maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, brambory očistíme, omyjeme a rozkrájíme na plátky, papriku bez jádřinců na proužky.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, necháme rozpustit, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, přidáme rajčata, prolisovaný česnek, papriky, podlijeme vývarem, okořeníme jalovcem, majoránkou, povaříme, patnáct minut před koncem vaření přidáme brambory a dovaříme.
  3. Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.