Dušené maso z polévky

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 150 g
Hovězí maso vařené 500 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 4 g
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 8 g
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Přidáme nakrájené houby a orestujeme.
  2. Vařené maso z vývaru pokrájíme na kostičky, přidáme k houbám a zakryté necháme pozvolna dusit 30 minut. Podléváme trochou vody vždy, když už je šťáva skoro vyvařená. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a ještě necháme povařit do zhoustnutí.