Dušené maso z polévky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
150 g |
Hovězí maso vařené |
500 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Přidáme nakrájené houby a orestujeme.
- Vařené maso z vývaru pokrájíme na kostičky, přidáme k houbám a zakryté necháme pozvolna dusit 30 minut. Podléváme trochou vody vždy, když už je šťáva skoro vyvařená. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a ještě necháme povařit do zhoustnutí.