Knedlíčky z račího masa

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cukr moučkový 0.5 kávová lžička
Feferony 1 ks
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Mouka čočková 1 polévková lžíce
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Rak říční 250 g
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso uvaříme v mírně osolené vodě, rozemeleme. Česnek a feferonku na jemno posekáme, cibuli umeleme. Vše smícháme s masem i ostatními ingrediencemi (kromě oleje) a propracujeme.
  2. Z hmoty vytvoříme menší kuličky, které osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Podáváme jako jednohubky.