Knedlíčky z račího masa
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cukr moučkový |
0.5 kávová lžička |
Feferony |
1 ks |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Mouka čočková |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Rak říční |
250 g |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso uvaříme v mírně osolené vodě, rozemeleme. Česnek a feferonku na jemno posekáme, cibuli umeleme. Vše smícháme s masem i ostatními ingrediencemi (kromě oleje) a propracujeme.
- Z hmoty vytvoříme menší kuličky, které osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Podáváme jako jednohubky.