Rybí polévka s rajčaty na víně
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kečup ostrý |
1 dl |
Losos - filety |
300 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
2 dl |
Vývar rybí |
4 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na rozpáleném másle v hrnci zesklovatíme drobně nasekanou cibuli, na kolečka pokrájený česnek, přidáme víno, povaříme, přimícháme oloupaná a na kostky nakrájená rajčata, kečup, sůl, pepř, vše zalijeme vývarem, přiklopíme poklici a necháme vařit přibližně 20 minut. Před dovařením přidáme do polévky pokrájeného lososa a vaříme ještě 4 minuty. Rybu bychom měli ohlídat, aby se nerozvařila.
- Uvařenou polévku servírujeme na talíře, posypeme nasekaným pórkem a podáváme.