Rybí polévka s rajčaty na víně

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kečup ostrý 1 dl
Losos - filety 300 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 2 dl
Vývar rybí 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpáleném másle v hrnci zesklovatíme drobně nasekanou cibuli, na kolečka pokrájený česnek, přidáme víno, povaříme, přimícháme oloupaná a na kostky nakrájená rajčata, kečup, sůl, pepř, vše zalijeme vývarem, přiklopíme poklici a necháme vařit přibližně 20 minut. Před dovařením přidáme do polévky pokrájeného lososa a vaříme ještě 4 minuty. Rybu bychom měli ohlídat, aby se nerozvařila.
  2. Uvařenou polévku servírujeme na talíře, posypeme nasekaným pórkem a podáváme.