Losos s omáčkou
Ingredience
Chřest bílý |
4 ks |
Citrony |
1 ks |
Kurkuma |
1 špetka |
Limetka |
1 ks |
Losos - filety |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Salát hlávkový |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vyšleháme žloutky ve vodní lázni, postupně přiléváme 150ml bílého vína. Do zhoustnutí šleháme.
- Vmícháme 5 lžic másla, osolíme, přidáme šťávu z limetky a kurkumu. Omáčku necháme v chladnoucí vodní lázni pod pokličkou.
- V páře uvaříme chřest, na pánvi ve zbylém másle opečeme lososa. Do pánve přilijeme zbylé víno, osolíme a 7 minut dusíme, rybu obrátíme jednou a poté podáváme.