Losos s omáčkou

Ingredience


Chřest bílý 4 ks
Citrony 1 ks
Kurkuma 1 špetka
Limetka 1 ks
Losos - filety 600 g
Máslo čerstvé 60 g
Salát hlávkový 4 ks
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Víno bílé 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyšleháme žloutky ve vodní lázni, postupně přiléváme 150ml bílého vína. Do zhoustnutí šleháme.
  2. Vmícháme 5 lžic másla, osolíme, přidáme šťávu z limetky a kurkumu. Omáčku necháme v chladnoucí vodní lázni pod pokličkou.
  3. V páře uvaříme chřest, na pánvi ve zbylém másle opečeme lososa. Do pánve přilijeme zbylé víno, osolíme a 7 minut dusíme, rybu obrátíme jednou a poté podáváme.