Špagety s rajčaty a šalotkou
Ingredience
Bazalka |
12 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Mozzarella |
200 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1.5 kg |
Šalotka |
2 ks |
Špagety |
350 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Na každém rajčeti nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek, dužinu pokrájíme na kostičky.
- Šalotku omyjeme, oloupeme, nakrájíme nadrobno. Menší chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a opláchneme vodou. Takto připravené papričky rozkrájíme na nudličky. Šalotku, papričky a rajčata promícháme, dochutíme solí, pepřem a zalijeme olivovým olejem. Bazalku opláchneme, osušíme, otrháme lístky a nasekáme na nudličky. Přidáme ji k zelenině.
- Připravíme Mozarellu. Pokrájíme ji na kostky o hraně cca 2 cm. Uvařené špagety scedíme, necháme okapat. V hrnci je smícháme s rajčaty a Mozarellou. Dobře promícháme, na mírném ohni ohříváme 2 - 3 minuty do roztavení sýra. Občas zamícháme, aby se nepřipálily. Naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.