Candát na jednoduchý způsob
Ingredience
Candát obecný |
300 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kmín celý |
10 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Candáta vykucháme, zbavíme šupin, omyjeme ve studené vodě, osušíme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na kolečka. Do mělké nádoby vysypeme mouku, mletou papriku, kmín, sůl, pepř a dobře promícháme.
- Celého candáta důkladně ho obalíme ve směsi s moukou, i zevnitř poprášíme moukou, poté naplníme rybu cibulí, česnekem, plátky slaniny, spojíme ve vodě namočenými párátky.
- Na pánvi rozpálíme olej, vložíme ryby a z obou stran je opečeme. Takto připravené ryby můžeme opékat na grilu, ale také v troubě, ta musí být v tom případě hodně nahřátá.