Candát na jednoduchý způsob

Ingredience


Candát obecný 300 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Kmín celý 10 g
Mouka pšeničná hladká 100 g
Olej slunečnicový 1 dl
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Slanina vepřová 50 g
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Candáta vykucháme, zbavíme šupin, omyjeme ve studené vodě, osušíme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na kolečka. Do mělké nádoby vysypeme mouku, mletou papriku, kmín, sůl, pepř a dobře promícháme.
  2. Celého candáta důkladně ho obalíme ve směsi s moukou, i zevnitř poprášíme moukou, poté naplníme rybu cibulí, česnekem, plátky slaniny, spojíme ve vodě namočenými párátky.
  3. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme ryby a z obou stran je opečeme. Takto připravené ryby můžeme opékat na grilu, ale také v troubě, ta musí být v tom případě hodně nahřátá.