Cibulové lívance

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 300 g
Majoránka 1 kávová lžička
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 600 g
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, které oddělíme od sebe.
  2. Z mléka, hladké mouky, vajec a soli umícháme hladké těsto. Přidáme majoránku, pepř, prolisovaný česnek a nakrájenou cibuli. Vše dobře promícháme.
  3. Těsto naléváme naběračkou do lívanečníku nebo do pánve na rozehřátý olej. Lívance pečeme po obou stranách dozlatova.
  4. Podáváme teplé.