Cibulové lívance
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
300 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, které oddělíme od sebe.
- Z mléka, hladké mouky, vajec a soli umícháme hladké těsto. Přidáme majoránku, pepř, prolisovaný česnek a nakrájenou cibuli. Vše dobře promícháme.
- Těsto naléváme naběračkou do lívanečníku nebo do pánve na rozehřátý olej. Lívance pečeme po obou stranách dozlatova.
- Podáváme teplé.