Sýrové lívance
Ingredience
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
120 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Sýr Lučina - termizovaný |
150 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrůlku rozehřejeme 30g másla, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme smetanou, krátce povaříme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- Do vychladlé omáčky vmícháme žloutky, osolíme, přidáme nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Na lívanečníku na rozehřátém zbylém másle pečeme z připraveného těsta lívance po obou stranách.
- Upečené, ještě teplé lívance potřeme Lučinou a ihned podáváme.