Sýrové lívance

Ingredience


Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 120 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Sýr Lučina - termizovaný 150 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku rozehřejeme 30g másla, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme smetanou, krátce povaříme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  2. Do vychladlé omáčky vmícháme žloutky, osolíme, přidáme nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  3. Na lívanečníku na rozehřátém zbylém másle pečeme z připraveného těsta lívance po obou stranách.
  4. Upečené, ještě teplé lívance potřeme Lučinou a ihned podáváme.