Omeleta s ovocem a jogurtem

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Jahody zahradní 400 g
Jogurt bílý 250 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka polohrubá 200 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků ušleháme pevný sníh, Vmícháme do něj žloutky s mlékem a solí, zlehka promícháme a nakonec vmícháme mouku. Vzniklé hladké těsto necháme asi 10 minut odpočinout.
  2. Na suché rozehřáté teflonové pánvi pečeme z těsta postupně 4 omelety po obou stranách.
  3. Upečené omelety ozdobíme omytými, na kousky nakrájenými jahodami a našlehaným jogurtem. Poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.