Omeleta plněná revení a tvarohem
Ingredience
Cukr moučkový |
20 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
750 ml |
Mouka polohrubá |
250 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučkový |
100 g |
Reveň (Rebarbora) |
300 g |
Tvaroh jemný |
200 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V 500ml mléka rozkvedláme 5 vajec, osolíme, osladíme a po částech přisypáváme mouku, aby vzniklo hladké těsto.
- Z těsta postupně upečeme na pánvi na rozehřátém oleji 4 tenké omelety.
- Příprava náplně: V míse rozmícháme tvaroh se žloutkem a citronovou kůrou. Očištěnou, na kousky nakrájenou reveň chvíli podusíme s cukrem a potom vmícháme do tvarohové směsi.
- Náplní potřeme upečené omelety, každou stočíme, překrojíme na poloviny a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě, zalijeme 250ml mléka s 1 rozkvedlaným vejcem a dopečeme dozlatova.
- Omelety upravíme na talíře a můžeme podávat pocukrované.