Omeleta plněná revení a tvarohem

Ingredience


Cukr moučkový 20 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 750 ml
Mouka polohrubá 250 g
Olej rostlinný 50 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 6 ks
Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 100 g
Reveň (Rebarbora) 300 g
Tvaroh jemný 200 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V 500ml mléka rozkvedláme 5 vajec, osolíme, osladíme a po částech přisypáváme mouku, aby vzniklo hladké těsto.
  2. Z těsta postupně upečeme na pánvi na rozehřátém oleji 4 tenké omelety.
  3. Příprava náplně: V míse rozmícháme tvaroh se žloutkem a citronovou kůrou. Očištěnou, na kousky nakrájenou reveň chvíli podusíme s cukrem a potom vmícháme do tvarohové směsi.
  4. Náplní potřeme upečené omelety, každou stočíme, překrojíme na poloviny a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě, zalijeme 250ml mléka s 1 rozkvedlaným vejcem a dopečeme dozlatova.
  5. Omelety upravíme na talíře a můžeme podávat pocukrované.