Mrkvový závin

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 250 g
Mouka pšeničná celozrnná 150 g
Mouka pšeničná hrubá 350 g
Mrkev kořen 200 g
Ořechy vlašské 1 hrst
Rozinky tmavé 1 hrst
Strouhanka 3 polévková lžíce
Voda pitná 250 ml
Cukr vanilka 1 ks
Jablka 1000 g
Pudinkový prášek - vanilkový 1 ks
Skořice mletá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z hrubé mouky, očištěné, nastrouhané mrkve, prášku do pečiva a nakrájeného másla vypracujeme těsto.
  2. Na pracovní desce těsto rozválíme na 3 pláty, posypeme strouhankou a potřeme připravenou náplní. Náplň posypeme nasekanými ořechy a omytými rozinkami. Zavineme, potřeme vodou a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Záviny pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.
  4. Příprava náplně: Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a skořicí.