Pečené slané tyčky

Pečené slané tyčky - obrázek

Ingredience


Máslo čerstvé 160 g
Mouka pšeničná hladká 230 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 3 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku, změklé máslo, vejce, sůl, nastrouhaný sýr a vypracujeme pevné těsto. Těsto přendáme na moukou vysypaný vál.
  2. Vzniklé těsto válečkem vyválíme na plát o šíři zhruba 3-4 mm.
  3. Z plátu za pomocí nože či rádýlka vykrajujeme cca 1,5 cm široké proužky, délka záleží na tom, jak se nám těsto povedlo vyválet.
  4. Nakonec každý proužek potřeme rozkvedlaným vajíčkem a jednotlivé proužky zdobíme dle chuti kmínem, nastrouhaným sýrem, solí či pepřem.
  5. Tyčky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby, pečeme při 160 °C jen 7-8 minut, dáváme pozor, aby se tyčky nepřipálily. Hotové tyčky přesuneme na mřížku či talíř a necháme je důkladně vychladnout.