Pečené slané tyčky
Ingredience
Máslo čerstvé |
160 g |
Mouka pšeničná hladká |
230 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme mouku, změklé máslo, vejce, sůl, nastrouhaný sýr a vypracujeme pevné těsto. Těsto přendáme na moukou vysypaný vál.
- Vzniklé těsto válečkem vyválíme na plát o šíři zhruba 3-4 mm.
- Z plátu za pomocí nože či rádýlka vykrajujeme cca 1,5 cm široké proužky, délka záleží na tom, jak se nám těsto povedlo vyválet.
- Nakonec každý proužek potřeme rozkvedlaným vajíčkem a jednotlivé proužky zdobíme dle chuti kmínem, nastrouhaným sýrem, solí či pepřem.
- Tyčky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby, pečeme při 160 °C jen 7-8 minut, dáváme pozor, aby se tyčky nepřipálily. Hotové tyčky přesuneme na mřížku či talíř a necháme je důkladně vychladnout.