Mléčná sirupová omáčka

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Cukr třtinový 170 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko zahuštěné slazené 340 g
Sirup Golden 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tresť vanilková 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do rendlíku se silným dnem dáme kondenzované mléko a za stálého míchání přidáme sirup, hnědý cukr, cukr krupici, špetku soli a pomalu mícháme a zahříváme 20 minut. Když je omáčka hustá, odstavíme ji z plotny, přimícháme lžíci másla s vanilkovou příchutí. Mícháme do doby, až se máslo rozpustí.
  2. Vychladlou omáčku uzavřeme, dáme do chladničky, kde nám vydrží až 1 měsíc.