Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 20 g
Mandle plátky 15 g
Máslo čerstvé 60 g
Strouhanka 30 g
Tažené těsto 500 g
Citronová kůra 10 g
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Hrozinky 125 g
Jablka 750 g
Koření perníkové 3 g
Mandle plátky 60 g
Skořice mletá 3 g
Šťáva citrónová 40 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Náplň: smícháme oloupaná, nastrouhaná jablka s citronovou kůrou a šťávou, cukrem, perníkovým kořením, skořicí, hrozinkami a mandlemi.
  2. Jeden plát závinového těsta lehce potřeme rozehřátýma máslem. Pokryjeme zbývajícími pláty těsta, každý potřeme máslem. Těsto posypeme strouhankou. Prostředek těsta pokryjeme jablečnou náplní.
  3. Těsto zavineme tak, aby byla náplň dobře uzavřená, na plech a ohneme do tvaru podkovy.
  4. Povrch závinu potřeme rozehřátým máslem a posypeme mandlemi. Pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova.