Jablečný štrůdl
Ingredience
Cukr moučkový |
20 g |
Mandle plátky |
15 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Strouhanka |
30 g |
Tažené těsto |
500 g |
Citronová kůra |
10 g |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Hrozinky |
125 g |
Jablka |
750 g |
Koření perníkové |
3 g |
Mandle plátky |
60 g |
Skořice mletá |
3 g |
Šťáva citrónová |
40 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Náplň: smícháme oloupaná, nastrouhaná jablka s citronovou kůrou a šťávou, cukrem, perníkovým kořením, skořicí, hrozinkami a mandlemi.
- Jeden plát závinového těsta lehce potřeme rozehřátýma máslem. Pokryjeme zbývajícími pláty těsta, každý potřeme máslem. Těsto posypeme strouhankou. Prostředek těsta pokryjeme jablečnou náplní.
- Těsto zavineme tak, aby byla náplň dobře uzavřená, na plech a ohneme do tvaru podkovy.
- Povrch závinu potřeme rozehřátým máslem a posypeme mandlemi. Pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova.