Pečené broskve s drobenkou

Ingredience


Broskve 6 ks
Cukr krupice 60 g
Skořice mletá 3 g
Voda pitná 4 polévková lžíce
Zázvor celý 5 g
Cukr krupice 60 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Ořechy lískové 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Broskve nakrojíme do kříže a ponoříme je na několik vteřin do vroucí vody. Broskve oloupeme, odstraníme pecky a nakrájíme na čtvrtky.
  2. Broskve dáme do pánve s nastrouhaným zázvorem, skořicí, cukrem a vodou. Uvedeme k varu a krátce podusíme. Sundáme z plotny.
  3. Drobenka: dáme cukr a mouku do mísy a smícháme. Přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Vmícháme nasekané lískové oříšky.
  4. Broskve přendáme do mělké zapékací mísy a posypeme drobenkou, vrstva by neměla být vyšší než 1 cm. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podáváme horké.