Pečené broskve s drobenkou
Ingredience
Broskve |
6 ks |
Cukr krupice |
60 g |
Skořice mletá |
3 g |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Zázvor celý |
5 g |
Cukr krupice |
60 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Ořechy lískové |
125 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Broskve nakrojíme do kříže a ponoříme je na několik vteřin do vroucí vody. Broskve oloupeme, odstraníme pecky a nakrájíme na čtvrtky.
- Broskve dáme do pánve s nastrouhaným zázvorem, skořicí, cukrem a vodou. Uvedeme k varu a krátce podusíme. Sundáme z plotny.
- Drobenka: dáme cukr a mouku do mísy a smícháme. Přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Vmícháme nasekané lískové oříšky.
- Broskve přendáme do mělké zapékací mísy a posypeme drobenkou, vrstva by neměla být vyšší než 1 cm. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podáváme horké.