Palačinky s uzenou rybou
Ingredience
Hrášek mražený |
100 g |
Krevety tygří - loupané |
100 g |
Mléko plnotučné |
3 dl |
Mléko polotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká |
140 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Gruyére |
50 g |
Sýr Parmezán |
75 g |
Treska uzená |
450 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar rybí |
3 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy dáme mouku a sůl a uděláme uprostřed důlek. Rozklepneme do něj vejce a vmícháme do mouky. Přiléváme mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme stranou.
- Do pánve vložíme tresku bez kůže, přidáme mléko a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut, poté necháme okapat a mléko uschováme.
- Rozpustíme ve woku máslo, přidáme mouku, vymícháme kaši a 3 minuty povaříme. Odstavíme ze sporáku a přidáváme postupně uschované mléko. Mícháme, dokud nebude omáčka, postup zopakujeme i s rybím vývarem. Vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Vmícháme parmezán, osolíme a opepříme.
- Vymažeme pánev olejem, přidáme 2 lžíce palačinkového těsta a smažíme palačinku. Udržujeme je teplé, dokud neosmažíme všechny.
- Rybí maso rozebereme, vmícháme hrášek a krevety k jedné půlce omáčky a směsí naplníme palačinky. Zbylou omáčkou palačinky přelijeme, posypeme sýrem a pečeme 20 minut.
- Podáváme teplé.