Palačinky s uzenou rybou

Ingredience


Hrášek mražený 100 g
Krevety tygří - loupané 100 g
Mléko plnotučné 3 dl
Mléko polotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká 140 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Gruyére 50 g
Sýr Parmezán 75 g
Treska uzená 450 g
Vejce slepičí 1 ks
Vývar rybí 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme mouku a sůl a uděláme uprostřed důlek. Rozklepneme do něj vejce a vmícháme do mouky. Přiléváme mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme stranou.
  2. Do pánve vložíme tresku bez kůže, přidáme mléko a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut, poté necháme okapat a mléko uschováme.
  3. Rozpustíme ve woku máslo, přidáme mouku, vymícháme kaši a 3 minuty povaříme. Odstavíme ze sporáku a přidáváme postupně uschované mléko. Mícháme, dokud nebude omáčka, postup zopakujeme i s rybím vývarem. Vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Vmícháme parmezán, osolíme a opepříme.
  4. Vymažeme pánev olejem, přidáme 2 lžíce palačinkového těsta a smažíme palačinku. Udržujeme je teplé, dokud neosmažíme všechny.
  5. Rybí maso rozebereme, vmícháme hrášek a krevety k jedné půlce omáčky a směsí naplníme palačinky. Zbylou omáčkou palačinky přelijeme, posypeme sýrem a pečeme 20 minut.
  6. Podáváme teplé.