Zlatý koláč
Ingredience
Citronová kůra |
15 g |
Sirup Golden |
375 g |
Šťáva citrónová |
40 ml |
Strouhanka |
200 g |
Máslo čerstvé |
90 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
175 g |
Sůl |
3 g |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Těsto: mouku a sůl dáme do velké mísy, přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Přidáme tolik vody, aby vzniklo měkké tvárné těsto.
- Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladničce chladit asi 30 minut.
- Na lehce pomoučěném vále vyválíme těsto a vyložíme jím formu vymazanou tukem.
- Na pánvi mírně ohřejeme sirup a vmícháme strouhanku, citronovou kůru a šťávu. Nalijeme do formy na dno těsta.
- Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C, pak zmírníme teplotu na 180 °C (plyn 4) a pečeme ještě 30 minut dozlatova a do ztuhnutí náplně.
- Necháme chvíli chladnout ve formě. Podáváme teplé, nakrájené na dílky.