Lečo po indicku
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Lilek |
200 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
250 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
250 g |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Hřebíček |
1 kávová lžička |
Kardamom |
2 kávová lžička |
Kmín celý |
2 kávová lžička |
Koriandr celý |
4 kávová lžička |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Skořice celá |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme a osmahneme na rozpáleném másle do zlatova. Přidáme pokrájené papriky, rajčata a lilek. Ochutíme solí a ostatním kořením kromě horkého.
- Na mírném ohni podusíme, podlijeme a opět dusíme do měkka. Na závěr poprášíme horkým kořením a ihned podáváme.
- Horké koření [39441]:
- koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.