Lečo po indicku

Ingredience


Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 1 ks
Garam masala 1 kávová lžička
Kari koření 1 polévková lžíce
Lilek 200 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Paprika červená 250 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 250 g
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 1 kávová lžička
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Hřebíček 1 kávová lžička
Kardamom 2 kávová lžička
Kmín celý 2 kávová lžička
Koriandr celý 4 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Skořice celá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme a osmahneme na rozpáleném másle do zlatova. Přidáme pokrájené papriky, rajčata a lilek. Ochutíme solí a ostatním kořením kromě horkého.
  2. Na mírném ohni podusíme, podlijeme a opět dusíme do měkka. Na závěr poprášíme horkým kořením a ihned podáváme.
  3. Horké koření [39441]:
  4. koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.