Lahodné košíčky

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Džem meruňkový 35 g
Hroznové víno 60 g
Hrušky 2 ks
Kiwi 2 ks
Tvaroh jemný 250 g
Zázvor nakládaný 15 g
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká 250 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto: mouku a sůl dáme do mísy s máslem a zpracujeme prsty
  2. na drobenku. Vmícháme cukr a přidáme dost vody, aby vzniklo měkké vláčné těsto. Zabalíme a chladíme nejméně 30 minut.
  3. Na pomoučeném vále vyválíme tenké těsto. Formičkou vykrájíme 16 koleček. Kolečka lehce vmáčkneme do formiček na košíčky. Propícháme je vidličkou a pečeme 12-15 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova. Necháme je ve formičkách 10 minut, pak je vyjmeme a odložíme na drátěnou podložku. Necháme úplně vychladnout.
  4. Ušleháme tvaroh, citronovou šťávu a cukr. Polovinu hmoty rozdělíme do 8 košíčků. Ozdobíme plátky kiwi a dáme stranou. Ke zbývající hmotě přidáme zázvor a rozdělíme do dalších košíčků. Ozdobíme kousky hrušek.
  5. Rozpustíme džem, prolisujeme a nalijeme na košíčky.