Houbová polévka s rýží
Ingredience
Chřest bílý |
125 g |
Estragon |
1 špetka |
Hovězí kližka |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso omyjeme, vložíme do osolené vody, přivedeme k varu a uvaříme doměkka. Hotové maso vyjmeme, nakrájíme a odložíme stranou.
- Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na rozehřátém másle. Ochutíme solí a estragonem.
- Vývar z masa přivedeme k varu, nasypeme rýži a na mírném ohni uvaříme ne úplně doměkka. Chřest uvaříme, nakrájíme, přidáme spolu s masem a žampiony do vývaru, necháme krátce projít varem a podáváme.
- Můžeme dochutit polévkovým kořením.