Houbová polévka s rýží

Ingredience


Chřest bílý 125 g
Estragon 1 špetka
Hovězí kližka 500 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 50 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso omyjeme, vložíme do osolené vody, přivedeme k varu a uvaříme doměkka. Hotové maso vyjmeme, nakrájíme a odložíme stranou.
  2. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na rozehřátém másle. Ochutíme solí a estragonem.
  3. Vývar z masa přivedeme k varu, nasypeme rýži a na mírném ohni uvaříme ne úplně doměkka. Chřest uvaříme, nakrájíme, přidáme spolu s masem a žampiony do vývaru, necháme krátce projít varem a podáváme.
  4. Můžeme dochutit polévkovým kořením.