Velikonoční nádivka s houbami a bylinkami
Ingredience
Bujón zeleninový |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Houby sušené |
50 g |
Kopřiva |
5 polévková lžíce |
Libeček |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
8 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
480 ml |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V 80 ml vody namočíme sušené houby a necháme bobtnat. Papriku očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, česnek prolisujeme, kopřivy spaříme a nasekáme nadrobno, pažitku, libeček a petrželovou nať drobně pokrájíme. Ve zbylé vodě s olejem 10 minut vaříme bujón.
- Rohlíky nakrájíme na kostky, přimícháme papriku a přelijeme prochladlým bujónem. Poté vmícháme scezené a pokrájené houby, česnek, rozmíchané žloutky, bylinky, sůl, pepř a dobře promícháme. Na závěr zapracujeme pevný sníh z bílků.
- Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. Povrch nádivky poklademe plátky másla. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme nádivku zhruba 45 minut.