Velikonoční nádivka s houbami a bylinkami

Ingredience


Bujón zeleninový 1 ks
Česnek 4 stroužek
Houby sušené 50 g
Kopřiva 5 polévková lžíce
Libeček 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 60 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rohlíky bílé 8 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Voda pitná 480 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Strouhanka 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V 80 ml vody namočíme sušené houby a necháme bobtnat. Papriku očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, česnek prolisujeme, kopřivy spaříme a nasekáme nadrobno, pažitku, libeček a petrželovou nať drobně pokrájíme. Ve zbylé vodě s olejem 10 minut vaříme bujón.
  2. Rohlíky nakrájíme na kostky, přimícháme papriku a přelijeme prochladlým bujónem. Poté vmícháme scezené a pokrájené houby, česnek, rozmíchané žloutky, bylinky, sůl, pepř a dobře promícháme. Na závěr zapracujeme pevný sníh z bílků.
  3. Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. Povrch nádivky poklademe plátky másla. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme nádivku zhruba 45 minut.