Velikonoční nádivka s uzeným masem

Ingredience


Kopřiva 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Muškátový oříšek 2 špetka
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rohlíky bílé 8 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 5 ks
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Vepřová uzená plec 250 g
Voda pitná 400 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Strouhanka 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzené maso uvaříme. Ve vychladlém uzeném vývaru rozmícháme žloutky, rohlíky nakrájíme na kostičky, máslo rozpustíme, maso nakrájíme nadrobno, kopřivy spaříme a nasekáme.
  2. V míse rohlíky přelijeme vývarem se žloutky a necháme vsáknout. Poté přimícháme maso, máslo, kopřivy, sůl, koření a "zabalíme" pevný sníh z bílků.
  3. Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali máslem a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 45 minut.