Velikonoční nádivka s uzeným masem
Ingredience
Kopřiva |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rohlíky bílé |
8 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Vepřová uzená plec |
250 g |
Voda pitná |
400 ml |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uzené maso uvaříme. Ve vychladlém uzeném vývaru rozmícháme žloutky, rohlíky nakrájíme na kostičky, máslo rozpustíme, maso nakrájíme nadrobno, kopřivy spaříme a nasekáme.
- V míse rohlíky přelijeme vývarem se žloutky a necháme vsáknout. Poté přimícháme maso, máslo, kopřivy, sůl, koření a "zabalíme" pevný sníh z bílků.
- Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali máslem a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 45 minut.