Kořeněný květák na jogurtu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Garam masala 1 kávová lžička
Jogurt bílý 250 g
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Hřebíček 1 kávová lžička
Kardamom 2 kávová lžička
Kmín celý 2 kávová lžička
Koriandr celý 4 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Skořice celá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jogurt rozšleháme, vmícháme do něj jednu rozemletou cibuli, utřený česnek, zázvor, ochutíme cukrem a solí. Květák rozebereme na růžičky, vložíme do směsi a necháme alespoň 2 hodiny odpočinout.
  2. Druhou cibuli rozkrájíme a orestujeme na rozpáleném másle do zlatova. Přidáme květák s jogurtem, podlijeme dvěma lžícemi vroucí vody a vaříme do měkka. Na závěr posypeme horkým kořením a podáváme.
  3. Horké koření [39441]:
  4. koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.