Velikonoční nádivka se šunkou a kysanou smetanou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Libeček |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
6 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
120 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky a šunku nakrájíme na kostičky, citronovou kůru nastrouháme, petrželovou nať, libeček a pažitku posekáme.
- Na pánvi na oleji zpěníme slaninu, přidáme cibuli, česnek a osmažíme. Poté vmícháme šunku a rohlíky a osmažíme. Směs odstavíme a vmícháme smetanu a rozšlehaná vejce. Alespoň dvacet minut necháme odstát, poté přimícháme sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, citronovou kůru a bylinky.
- Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme nádivku zhruba 40 minut.