Velikonoční nádivka se šunkou a kysanou smetanou

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová kůra 2 kávová lžička
Libeček 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 2 špetka
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rohlíky bílé 6 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 120 g
Vejce slepičí 4 ks
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Strouhanka 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky a šunku nakrájíme na kostičky, citronovou kůru nastrouháme, petrželovou nať, libeček a pažitku posekáme.
  2. Na pánvi na oleji zpěníme slaninu, přidáme cibuli, česnek a osmažíme. Poté vmícháme šunku a rohlíky a osmažíme. Směs odstavíme a vmícháme smetanu a rozšlehaná vejce. Alespoň dvacet minut necháme odstát, poté přimícháme sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, citronovou kůru a bylinky.
  3. Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme nádivku zhruba 40 minut.