Velikonoční nádivka s mletým masem

Velikonoční nádivka s mletým masem - obrázek

Ingredience


Kmín drcený 0.25 kávová lžička
Majoránka 0.5 polévková lžíce
Mléko plnotučné 160 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rohlíky bílé 4 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso mleté 200 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Strouhanka 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme.
  2. V míse přelijeme rohlíky mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce a necháme vsáknout. Poté přimícháme maso, petrželku, sůl a koření. Směs dobře promícháme.
  3. Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali máslem a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 45 minut.