Velikonoční nádivka s mletým masem
Ingredience
Kmín drcený |
0.25 kávová lžička |
Majoránka |
0.5 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
160 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
4 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové maso mleté |
200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme.
- V míse přelijeme rohlíky mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce a necháme vsáknout. Poté přimícháme maso, petrželku, sůl a koření. Směs dobře promícháme.
- Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali máslem a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 45 minut.