Rajčata zapečená s květákem a sýrem
Ingredience
Kečup |
2 polévková lžíce |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
6 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání rozebereme na růžičky.
- Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní růžičky květáku smíchané s kečupem a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme do středně vyhřáté trouby prohřát.
- Po chvíli pokrm posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nasekanou petrželkou. Ještě asi 20 minut zapékáme v troubě.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, chléb nebo čerstvé pečivo.