Rajčata zapečená s květákem a sýrem

Ingredience


Kečup 2 polévková lžíce
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 6 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání rozebereme na růžičky.
  2. Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní růžičky květáku smíchané s kečupem a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme do středně vyhřáté trouby prohřát.
  3. Po chvíli pokrm posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nasekanou petrželkou. Ještě asi 20 minut zapékáme v troubě.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, chléb nebo čerstvé pečivo.