Česneková polévka s hrozny a melounem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Hroznové víno 200 g
Mandle 2 polévková lžíce
Meloun vodní 200 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 6 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 0.375 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve rozmícháme v mixéru mleté mandle,strouhanku,prolisovaný česnek.Postupně zašleháme olej a ocet,přidáme vodu a dobře promícháme.Ochutíme solí,pepřem,případně polévkovým kořením.
  2. Hroznové víno omyjeme,bobule překrojíme na poloviny a odstraníme semínka.Melounovou dužinu nakrájíme na kostičky a spolu s hrozny přidáme do polévky.
  3. Necháme vychladit a podáváme studenou.