Bramborové kari se zeleninou

Ingredience


Brambory 200 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Feferony 2 ks
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 200 g
Kari koření 1 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar zeleninový 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na plátky.
  2. V kastrole na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme okapaný hrášek, česnek, papriky a jemně nasekané feferonky zbavené semínek. Vše za stálého míchání krátce podusíme.
  3. Potom přidáme nakrájené brambory, osolíme a ochutíme kari kořením. Zalijeme vývarem (nebo vodou) a pod pokličkou dusíme doměkka.
  4. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.