Tokáň slovenský
Ingredience
Cibule |
200 g |
Hovězí kýta |
300 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Paprika mletá sladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rýže dušená |
400 g |
Smetana 12% (konzumní) |
400 ml |
Sůl |
10 g |
Vepřová plec |
300 g |
Víno bílé |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové i hovězí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
- V hrnci rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přisypeme kousky masa a osmahneme. Osolíme, opepříme a zasypeme bohatě mletou paprikou. Orestujeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem. Ke konci dušení vmícháme sladkou smetanu a dovaříme.
- Podáváme s dušenou rýží nebo s haluškami.