Tokáň slovenský

Ingredience


Cibule 200 g
Hovězí kýta 300 g
Olej rostlinný 30 ml
Paprika mletá sladká 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Rýže dušená 400 g
Smetana 12% (konzumní) 400 ml
Sůl 10 g
Vepřová plec 300 g
Víno bílé 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
  2. V hrnci rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přisypeme kousky masa a osmahneme. Osolíme, opepříme a zasypeme bohatě mletou paprikou. Orestujeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem. Ke konci dušení vmícháme sladkou smetanu a dovaříme.
  3. Podáváme s dušenou rýží nebo s haluškami.