Zeleninové lívance

Ingredience


Cibule 1 ks
Droždí 10 g
Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hrubá 150 g
Sádlo škvařené 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Žampiony čerstvé 50 g
Zeleninová směs jarní - mražená 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Z mouky, vejce, droždí a mléka a ze soli si připravíme řidčí těsto a dle potřeby je rozředíme vývarem ze zeleniny. Do těsta přidáme uvařenou zeleninu a na plátky nakrájené a udušené na sádle a cibuli žampióny.
  2. Z této směsi upečeme na rozehřátém tuku lívance z obou stran do červena.