Zeleninové lívance
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Droždí |
10 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hrubá |
150 g |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
50 g |
Zeleninová směs jarní - mražená |
100 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Z mouky, vejce, droždí a mléka a ze soli si připravíme řidčí těsto a dle potřeby je rozředíme vývarem ze zeleniny. Do těsta přidáme uvařenou zeleninu a na plátky nakrájené a udušené na sádle a cibuli žampióny.
- Z této směsi upečeme na rozehřátém tuku lívance z obou stran do červena.