Segedínský guláš slovenský

Ingredience


Chléb celozrnný žitný 300 g
Cibule 200 g
Houby čerstvé 100 g
Jíška hotová světlá 30 g
Kedlubna 200 g
Kmín celý 3 g
Mléko polotučné 200 ml
Olej rostlinný 30 ml
Paprika mletá sladká 40 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 10 g
Vepřový bok 600 g
Zelí kysané 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kysané zelí scedíme, nálev si ponecháme, zelí trochu pokrájíme, očištěnou kedlubnu nastrouháme nahrubo, houby na plátky. Libovější vepřový bůček odřízneme od kosti, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, houby, zpěníme, zasypeme bohatě mletou paprikou, orestujeme a přidáme maso. Krátce podusíme, osolíme a okmínujeme. Podlijeme trochou nálevu ze zelí, přidáme kosti z bůčku, zelí s kedlubnou a dusíme doměkka. Nakonec přilijeme mléko, zjemníme sladkou smetanou, zahustíme jíškou, krátce provaříme a odstavíme.
  3. Před podáváním vyjmeme kosti a jako přílohu volíme tmavý chléb.