Zelenina ochucená kari pastou

Ingredience


Cibulka jarní 5 ks
Citronová tráva 1 kávová lžička
Kari pasta 4 kávová lžička
Kokosové mléko 400 ml
Koření pěti vůní 1 kávová lžička
Kukuřice 180 g
Olej sezamový 3 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Rýže jasmínová 500 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
Zelenina wok classic 350 g
Zelí čínské 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme čínské zelí, rozebereme ho na listy. Také papriku umyjeme pod proudem tekoucí vody, rozkrojíme na polovinu a vyjmeme semínka i bílé žebroví. Zelí i paprikou pokrájíme na kosočtverce o hraně asi 2 centimetry. Zelenou nať jarních cibulek omyjeme a nakrájíme na kroužky a šířce asi 5 milimetrů. Bílé cibulky rozdělíme na čtvrtiny.
  2. Olej ve woku rozehřejeme a vložíme na něj kari pastu. Až pasta začne pěnit, nasypeme do pánve nakrájené čínské zelí, jarní cibulky (jenom bílou část), papriky a necháme zpěnit.
  3. Všechno potom zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme omytou a okapanou kukuřici a zeleninu wok. Dochutíme kořením pěti vůní, přidáme citronovou trávu a rybí omáčku. Promícháme a ještě povaříme.
  4. Mezitím si dáme do dostatečného množství osolené vroucí vody uvařit jasmínovou rýži.
  5. Směs na pánvi zasypeme kroužky z cibulové natě a po krátkém prohřátí podáváme s uvařenou jasmínovou rýží.