Zelenina ochucená kari pastou
Ingredience
Cibulka jarní |
5 ks |
Citronová tráva |
1 kávová lžička |
Kari pasta |
4 kávová lžička |
Kokosové mléko |
400 ml |
Koření pěti vůní |
1 kávová lžička |
Kukuřice |
180 g |
Olej sezamový |
3 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Rýže jasmínová |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
Zelenina wok classic |
350 g |
Zelí čínské |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme čínské zelí, rozebereme ho na listy. Také papriku umyjeme pod proudem tekoucí vody, rozkrojíme na polovinu a vyjmeme semínka i bílé žebroví. Zelí i paprikou pokrájíme na kosočtverce o hraně asi 2 centimetry. Zelenou nať jarních cibulek omyjeme a nakrájíme na kroužky a šířce asi 5 milimetrů. Bílé cibulky rozdělíme na čtvrtiny.
- Olej ve woku rozehřejeme a vložíme na něj kari pastu. Až pasta začne pěnit, nasypeme do pánve nakrájené čínské zelí, jarní cibulky (jenom bílou část), papriky a necháme zpěnit.
- Všechno potom zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme omytou a okapanou kukuřici a zeleninu wok. Dochutíme kořením pěti vůní, přidáme citronovou trávu a rybí omáčku. Promícháme a ještě povaříme.
- Mezitím si dáme do dostatečného množství osolené vroucí vody uvařit jasmínovou rýži.
- Směs na pánvi zasypeme kroužky z cibulové natě a po krátkém prohřátí podáváme s uvařenou jasmínovou rýží.