Ovocné kosočtverce
Ingredience
Borůvky |
60 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
20 g |
Jahody zahradní |
60 g |
Listové těsto |
500 g |
Nektarinka |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Těsto vyválíme na 5 mm. Nakrájíme je na proužky 7 cm široké, poté je napříč rozkrojíme na 8 kosočtverečků. Rozložíme na navlhčený plech a potřeme rozšlehaným vejcem.
- Pečeme 10-15 minut v troubě předehřáté na 230°C dozlatova. Přeneseme na drátěnou podložku. Necháme vychladnout.
- Na kosočtverečky rozložíme jahody a borůvky. Ušleháme šlehačku, osladíme ji cukrem a rozdělíme ji na kosočtverečky. Ozdobíme nektarinkami, zbývajícími jahodami a borůvkami. Ihned podáváme.