Ovocné kosočtverce

Ingredience


Borůvky 60 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 20 g
Jahody zahradní 60 g
Listové těsto 500 g
Nektarinka 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto vyválíme na 5 mm. Nakrájíme je na proužky 7 cm široké, poté je napříč rozkrojíme na 8 kosočtverečků. Rozložíme na navlhčený plech a potřeme rozšlehaným vejcem.
  2. Pečeme 10-15 minut v troubě předehřáté na 230°C dozlatova. Přeneseme na drátěnou podložku. Necháme vychladnout.
  3. Na kosočtverečky rozložíme jahody a borůvky. Ušleháme šlehačku, osladíme ji cukrem a rozdělíme ji na kosočtverečky. Ozdobíme nektarinkami, zbývajícími jahodami a borůvkami. Ihned podáváme.