Čočkovo-fazolový salát

Ingredience


Citronová šťáva 35 ml
Čočka jedlá 30 g
Fazole 180 g
Olej olivový extra panenský 40 g
Olivy černé 10 g
Petržel - nať 5 g
Salát ledový 15 g
Voda pitná 1 l
Sůl 0.5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole a čočku, namočené minimálně na 8 hodin, propláchneme čistou vodou a dáme vařit. Vaříme na mírném stupni pod poklicí do úplného změknutí. Po uvaření fazole a čočku osolíme a slijeme všechnu vodu.
  2. Po zchladnutí promícháme se šťávou z 1 citronu a poklademe na ozdobnou mísu, vyloženou ledovým salátem.
  3. Nakonec salát zakapeme olivovým olejem a posypeme směsí nasekaných černých oliv a petržele.