Čočkovo-fazolový salát
Ingredience
Citronová šťáva |
35 ml |
Čočka jedlá |
30 g |
Fazole |
180 g |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Olivy černé |
10 g |
Petržel - nať |
5 g |
Salát ledový |
15 g |
Voda pitná |
1 l |
Sůl |
0.5 g |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Fazole a čočku, namočené minimálně na 8 hodin, propláchneme čistou vodou a dáme vařit. Vaříme na mírném stupni pod poklicí do úplného změknutí. Po uvaření fazole a čočku osolíme a slijeme všechnu vodu.
- Po zchladnutí promícháme se šťávou z 1 citronu a poklademe na ozdobnou mísu, vyloženou ledovým salátem.
- Nakonec salát zakapeme olivovým olejem a posypeme směsí nasekaných černých oliv a petržele.