Tortelliny plněné vepřovou panenkou a kuřecím masem
Ingredience
Kuřecí prsa |
50 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Masový vývar |
2 l |
Mortadella |
100 g |
Mouka polohrubá |
300 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka parmská |
100 g |
Sýr Parmezán |
200 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
Vepřová panenka |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sítkem prosejeme do mísy mouku, utvoříme hromádku a uprostřed uděláme důlek. Do důlku přidáme 3 vejce a 1 lžičku soli, vše smícháme tak, abychom vytvořili hladké těsto. Těsto necháme v míse 30 minut odpočinout přikryté vlhkou utěrkou.
- Připravíme náplň trotellin. Drůbeží maso a vepřovou panenku omyjeme a pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme máslo a maso na něm opékáme dozlatova asi 10 minut. Poté maso necháme vychladnout. Vychladlé maso přidáme se šunkou a mortadellou do kuchyňského robotu a vše nameleme. Přimícháme 150 g parmezánu, 2 vejce, muškátový oříšek , sůl, čerstvě namletý pepř a vypracujeme hladkou hmotu. Hotovou náplň necháme odležet, nejlépe přes noc.
- Těsto vyjmeme z mísy, položíme na moukou posypaný vál a pomocí válečku vyválíme plát vysoký asi na šířku nože. Sklenicí o průměru asi 4 cm nebo vykrajovátkem na těsto vykrajujeme kolečka nebo čtverce. Do každého středu lžící položíme kuličku náplně o velikosti vlašského ořechu. Poté těsto přeložíme a formujeme taštičky ve tvaru půlměsíce nebo trojúhelníku, okraje k sobě dobře přitlačíme, aby se spojily. Hotové taštičky ovineme kolem prstu a oba cípy k sobě přitlačíme tak, aby z těsta vnikl prstenec.
- Masový vývar přivedeme k varu ve větším hrnci. Pokud je potřeba, dochutíme ho solí. Do vroucího vývaru postupně vkládáme připravené tortellini, které vaříme asi 5 minut. Tortellini podáváme v miskách v horkém vývaru a zdobíme posypaným parmezánem.