Vepřová pečeně s játrovými noky
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chléb konzumní |
300 g |
Cibule |
150 g |
Hořčice |
100 g |
Kmín celý |
4 g |
Sůl |
8 g |
Vepřová plec |
900 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
60 g |
Játra vepřová |
350 g |
Mléko polotučné |
40 ml |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Česnek utřeme se solí a potřeme jím vepřové maso vcelku. Posypeme kmínem, vložíme do pekáčku, přidáme celé cibule, podlijeme vodou a dáme péct. Průběžně podléváme.
- Vepřová játra umeleme na masovém strojku, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, mléko, mouku, sůl, pepř, vejce a vypracujeme hladké játrové těsto. Tvarujeme noky nebo knedlíčky, které zavařujeme asi 5-7 minut.
- Vepřovou pečeni naporcujeme, rozdělíme na talíře a doplníme játrovými noky, hořčicí a podáváme s chlebem.