Vepřová pečeně s játrovými noky

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chléb konzumní 300 g
Cibule 150 g
Hořčice 100 g
Kmín celý 4 g
Sůl 8 g
Vepřová plec 900 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 60 g
Játra vepřová 350 g
Mléko polotučné 40 ml
Mouka pšeničná hladká 60 g
Pepř černý mletý 2 g
Strouhanka 50 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek utřeme se solí a potřeme jím vepřové maso vcelku. Posypeme kmínem, vložíme do pekáčku, přidáme celé cibule, podlijeme vodou a dáme péct. Průběžně podléváme.
  2. Vepřová játra umeleme na masovém strojku, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, mléko, mouku, sůl, pepř, vejce a vypracujeme hladké játrové těsto. Tvarujeme noky nebo knedlíčky, které zavařujeme asi 5-7 minut.
  3. Vepřovou pečeni naporcujeme, rozdělíme na talíře a doplníme játrovými noky, hořčicí a podáváme s chlebem.