Houby restované na rajčatech
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Houby čerstvé |
400 g |
Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
0.25 kávová lžička |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Hřebíček |
0.25 kávová lžička |
Kardamom |
0.5 kávová lžička |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Koriandr celý |
1 kávová lžička |
Muškátový oříšek |
0.12 kávová lžička |
Skořice celá |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle necháme zesklovatět. Přidáme utřený česnek, všechno koření kromě horkého a nadrobno nasekanou petrželku.
- Osmahneme cca 2 minuty, poté vmícháme nakrájené rajčata a houby. Restujeme, dokud nejsou houby měkké. Potom posypeme horkým kořením a podáváme.
- Horké koření [39441]:
- Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.