Houby restované na rajčatech

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 2 ks
Garam masala 1 kávová lžička
Houby čerstvé 400 g
Máslo čerstvé 5 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Rajčata 200 g
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 0.25 kávová lžička
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Hřebíček 0.25 kávová lžička
Kardamom 0.5 kávová lžička
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Koriandr celý 1 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.12 kávová lžička
Skořice celá 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle necháme zesklovatět. Přidáme utřený česnek, všechno koření kromě horkého a nadrobno nasekanou petrželku.
  2. Osmahneme cca 2 minuty, poté vmícháme nakrájené rajčata a houby. Restujeme, dokud nejsou houby měkké. Potom posypeme horkým kořením a podáváme.
  3. Horké koření [39441]:
  4. Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.