Studený salát z fazolových lusků

Ingredience


Česnek 10 g
Cibule 50 g
Citronová šťáva 35 ml
Cukr krupice 22.5 g
Fazolové lusky zelené 450 g
Pepř černý mletý 0.5 g
Rajčata 120 g
řepkový olej 20 g
Sůl 0.5 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelené fazolové lusky přepůlíme na poloviny, aby nebyly příliš dlouhé. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme dozlatova na řepkovém oleji. Rajčata spařená v horké vodě sloupneme a nakrájíme na malé kousky a přidáme k orestované cibulce. Přivedeme k varu, a poté na mírném plameni ještě chvíli povaříme.
  2. K povařeným rajčatům přidáme přepůlené fazolové lusky, prolisovaný česnek, cukr a promícháme. Ochutíme solí a pepřem, přilijeme vodu a vaříme doměkka asi 30 minut.
  3. Necháme vychladnout a promícháme se šťávou z 1 citronu.