Studený salát z fazolových lusků
Ingredience
Česnek |
10 g |
Cibule |
50 g |
Citronová šťáva |
35 ml |
Cukr krupice |
22.5 g |
Fazolové lusky zelené |
450 g |
Pepř černý mletý |
0.5 g |
Rajčata |
120 g |
řepkový olej |
20 g |
Sůl |
0.5 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Zelené fazolové lusky přepůlíme na poloviny, aby nebyly příliš dlouhé. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme dozlatova na řepkovém oleji. Rajčata spařená v horké vodě sloupneme a nakrájíme na malé kousky a přidáme k orestované cibulce. Přivedeme k varu, a poté na mírném plameni ještě chvíli povaříme.
- K povařeným rajčatům přidáme přepůlené fazolové lusky, prolisovaný česnek, cukr a promícháme. Ochutíme solí a pepřem, přilijeme vodu a vaříme doměkka asi 30 minut.
- Necháme vychladnout a promícháme se šťávou z 1 citronu.