Hovězí polévka s nudlemi z kopřiv
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
0.5 ks |
Hovězí žebra |
350 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Pepř černý celý |
6 ks |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.5 l |
Kopřiva |
3 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
30 ml |
Mouka polohrubá |
40 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí, solí a pepřem uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce, zeleninu a maso nakrájíme.
- V mezičase v míse rozšleháme v mléce vajíčka, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem, sůl a kopřivy, které jsme spařili a jemně nasekali. Na pánvi na oleji smažíme tenké omelety. Usmaženou omeletu srolujeme, tence nakrájíme a osmažíme na másle.
- Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj osmažené nudle, zeleninu, maso a půl minuty povaříme. Do hotové polévky vmícháme jemně posekanou petrželovou nať.