Hovězí polévka s nudlemi z kopřiv

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Cibule 0.5 ks
Hovězí žebra 350 g
Mrkev kořen 100 g
Pepř černý celý 6 ks
Petržel kořen 100 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Voda pitná 1.5 l
Kopřiva 3 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 30 ml
Mouka polohrubá 40 g
Olej rostlinný 50 ml
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí, solí a pepřem uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce, zeleninu a maso nakrájíme.
  2. V mezičase v míse rozšleháme v mléce vajíčka, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem, sůl a kopřivy, které jsme spařili a jemně nasekali. Na pánvi na oleji smažíme tenké omelety. Usmaženou omeletu srolujeme, tence nakrájíme a osmažíme na másle.
  3. Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj osmažené nudle, zeleninu, maso a půl minuty povaříme. Do hotové polévky vmícháme jemně posekanou petrželovou nať.